Hopp til hovedinnholdet

Er vekten min normal? Jeg føler meg tykk og har prøvd å slanke meg.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg blir 14 om under en måned. Jeg veier 55 kg og er 1,71 cm høy. Bryr meg egentlig ikke så mye om vekten min, men føler meg tykk. Nesten alle jentene i klassen min er så vidt kommet i puberteten og er veldig tynne. Jeg føler meg veldig stor i forhold til dem. Magen min stikker ut og jeg er ikke fornøyd med kroppen min. Jeg går på trening to ganger i uka og trener noen ganger hjemme. Men jeg klarer ikke bli tynnere pga dårlige spisevaner. Jeg elsker mat og spiser så mye jeg vil. Har prøvd å slanke meg, men jeg klarer ikke å få det til å vare så lenge. Jeg lurer på hvor mange kalorier det er normalt for meg å spise på en dag? Og har du noen tips for en matplan til vanlig hverdag? Og er vekten min normal i forhold til høyden min? (Jeg har prøvd å finne svar på nett og på andre spørsmål på denne siden, men fant ikke ordentlig svar.)

SVAR

Besvart 25.02.2018 12:31:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle