Hopp til hovedinnholdet

Veier jeg for lite? Jeg prøver å spise masse men går ikke opp i vekt.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, viste ikke helt hvor dette spørsmålet passet men ja samma det. Jeg er 14 år, høyden min er sånn ca. 155 cm og veier ca 43 kg kanskje litt over, men veier ikke 44. Så det jeg lurer på er om jeg er undervektig? Jeg har alltid trodd at jeg er det. Jeg har ikke anoreksia eller no og spiser så mye jeg orker jeg elsker mat, men har veldig høy forbrenning tror jeg for jeg prøver å få meg opp til 50 kg, men det er helt umulig. Veier jeg for lite? Eller er det normalt? Og hva burde jeg veie? Hilsen jente 14 år

SVAR

Besvart 02.03.2018 14:43:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjere?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle