Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er 150 høy og 55-59 kg. Jeg syntes jeg er for tykk.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg er 150 høy og 55-59kg sist jeg sjekjet. Hørt om BMI men vet ikke hva det er eller hvordan d måles. Jeg syntes jeg er for tykk. Jeg har prøvd mane måter og slanke meg som ikke har gått. Spise veldig lite, trene kondis og mage fra YouTube og apper hjemme, jogge, spy opp mat og hoppe tau. Men jeg føler det ikke hjelper og jeg er så utolmodig. Jeg er satt i en klasse der alle er tynnere, smartere og bedre kondis en meg. De satte alle de populære og beste i min klasse, og de andre liksom ikke like brae i parallelklassa. Og nærmest alle går på fotball, på hele skolen. Etter at jeg ga opp måter og bli tynn på går jeg på dans, for gøy. Elsker det og musik. Og fotball. For det er gøy, men håpet og få trening derfra og bli kjent med poppis folka. Det har ikke lyktes for jeg tørr ikke trokke ut av bobla mi. Får mange anledninger til å snakke med de men klarer ikke. Ikke be meg snakke med en voksen eller noen.Det er ingen.Helsesøster hvertfal ikke er. Hjelp?

SVAR

Besvart 22.03.2018 20:41:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
account_circle