Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke sove fordi jeg hele tiden tenker på hvor tung jeg er...

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente på 16 år som er 176 cm høy. Jeg har ganske kraftig beinbygning og breie skuldre. I høst når jeg begynte på vgs veide jeg 72 kg noe jeg synes var mye. Men når jeg så meg selv i speilet synes jeg ikke at jeg så feit ut. Jeg hadde egentlig en normal kropp.Jeg trente ikke så mye før og heller ikke så mye nå. Men jeg har hele tiden spist sunt og aldr spist usunn mat i ukedagene. Jeg har ikke merket noe forskjell på kroppen min så jeg har ikke tenkt noe særlig på vekten. Men for noen dager siden veide jeg meg igjen og da veide jeg 82 kg! Jeg har fåt litt bredere hofter men jeg ser ellers ingen forskjell på kroppen min fra i høst. Jeg er fornøyd med kroppen min men dette knuste selvtilliten min. Jeg klarer ikke sove om natten for jeg tenker på hvor tungjeg er Jeg tenker på det hele tiden. Jeg synes selv jeg har en fin kropp og da syns jeg det er dumt at et tall på en vekt skal ødelegge det. Er det mulig å gå opp 10 kg uten å se det? Hvordan kan jeg leve uten å tenke på vekten?

SVAR

Besvart 23.03.2018 22:08:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle