Hopp til hovedinnholdet

Føler meg dum og ikke bra på grunn av vekten

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har bare noen spørsmål om vekt. Siden jeg hadde sånn sjekk på skolen for ikke alt for lenge siden kanskje 7-8-9 uker siden. Jeg husker ikke akkurat. Og da veide jeg 46 kilo. Og var 1,57cm. Og nå veier jeg 49. Og det synes jeg er veldig mye, og jeg blir litt redd. Likssom på så kort tid, altså jeg har vært i syden i vinterferien. Og likssom nå er det påske og ja det blir jo kanskje litt mye kos. Men egt ikke så mye, men har du noen tips til hvordan jeg kanskje kan komme meg ned de kiloene igjen. Jeg er ikke sånn som mener jeg skal være syl tynn eller noe sånt. Jeg bare blir litt redd. Men jeg veit at jeg ikke er gravid eller noe. Siden jeg har mensen og sånt når jeg skal. Men jeg vet selv det blir litt mye godis i blant. Men kunne jeg kanskje fått en ukes meny. Så er det litt lettere. Så skal jeg prøve å få trent litt. Eller hvordan bør jeg gjøre dette. Uffameg når sånt som dette skjer føler jeg Meg bare så dumt og ikke bra. Så hva bør jeg gjøre. Elsker sidene deres forresten!

SVAR

Besvart 28.03.2018 14:12:16
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle