Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisann! Jeg er litt usikker på meg selv, jeg er 175-181 cm høy (aner egt ikke, lenge siden jeg målte, men jeg er veldig høy) og veier rund 75-79 kilo (hvis ikke mer) er jeg overvektig? Hvordan kan jeg gå ned i vekt? Har også spiseforstyrrelser tror jeg, fordi jeg blir kvalm av å spise mer enn to brødskiver om dagen. (altså en liten lunch), men da er det litt rart at jeg er så "feit" siden jeg ikke orker å spise??? (jeg spiser ikke lite fordi jeg prøver å gå ned i vekt) Har lagt merke til at alle mine venner som kaller seg overvektige, er tynnere og "penere" enn meg. Jeg har lest noe om at hvis foreldre sultet mye som barn, og dems foreldre også, så blir barna dems igjen lettere tjukke på grunn av overlevelses-ting-tang??? Alle mine "forfedre" sultet.

SVAR

Besvart 08.04.2018 12:03:31
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Tren og ha det gøy!

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

 

Les mer
account_circle