Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ha en spiseforstyrrelse uten å vite det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg elsker egt mat men vet ikke hva som skjer men jeg har mista matlysten, noe som er rart fordi jeg som sagt elsker å spise. Jeg spiser kun usunt.. Jeg har lagt på meg en good del og de i familien min sier jeg begynner å bli sjukk (noe jeg ikke tar til meg fordi jeg ikke føler tynn og sjukk press tror jeg). Men går det Ann å utvikle spise forstyrrelser uten å vite det? Det er liksom bare det at jeg har fått mage som plager meg. Men noen få ganger tenker jeg at jeg er sjukm men det får meg ikke til å tenke at jeg ikke har lust på mat. Liker ikke grønnsaker så er ikke særlig sunn eller bra kosthold. Jeg spiser liksom bare forvokst og lunsj i skoledagene og frokost og middag når jeg er hjemme..??

SVAR

Besvart 18.04.2018 14:14:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Hva påvirker matlysten?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker matlysten din.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle