Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine vil ikke at jeg skal gå mer ned i vekt! Hva kan jeg gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er jente som har slitt med vekten, alltid noen kilo for mye. Rett før nyttår veide jeg 84,4 kg (jeg er 174cm jeg begynte å ta til meg kunnskap om sunne måter å gå ned i vekt på. jeg er en aktiv jente og spiller mye håndball. jeg kjøpte en skritt-teller som også fortalte meg at jeg hadde en ganske lav forbrenning ca 1800-2000 på en normal aktiv dag. derfor holdt jeg kaloriene mellom 1200-1500. bare sunn mat, grønnsaker, havregrøt og proteinrik mat. nå nesten 5 måneder har jeg gått ned 11kg! begynner og bli fornøyd men vil ligge på 69-70 kg. problemet er at foreldrene mine mener jeg ikke burde gå mer ned. Jeg vil gjerne gå ned de siste 3-4 kiloene sakte inn mot sommeren men vet ikke hvordan jeg skal få dem til å forstå at det ikke er noe helsefarlig for meg. de er begge overvektige og jeg føler at det de synes jeg er overfladisk som vil trene på treningssenter med vekter. broren min 15 år skal få medlemskap av dem på et dyrt senter i byen. men de vil ikke gi meg. hva skal jeg gjøre?

SVAR

Besvart 20.04.2018 18:24:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hva kan du bestemme selv?

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tren og ha det gøy!

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
account_circle