Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg legge på meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en utrolig tynn jente på 13 år og ønsker å legge på meg en god del, men det er ikke så lett. Jeg vokser veldig mye og er rett over 1.71 nå. Veier bare 40kg. Har ikke mye matlyst, men jeg er sulten. Mamma lager ofte mat som grønnsaker og har rett og slett ingenting usunt til middag. Jeg er veldig kresen på mat og derfor vanskelig å spise den spesielle maten mamma lager. rundt kneet altså på låret og leggene er jeg så tynn at det ser ikke fint ut, det er som en klump som kommer veldig fram. Når jeg ser på de andre vennene mine har de mye mer fett rundt kneet (det jeg vil ha ) det ser normalt ut, mens jeg skiller meg veldig ut. Har merket at mange i klassen stirrer mye der jeg er ekstremt tynn og jeg missliker det veldig. Jeg vil bare være normal og føle meg like mye verdt som de andre. Fins det noe jeg kan ta for å legge på meg? Har prøvd å søkt hjelp hos helsesøster, men alle sier bare jeg må spise mer. Det hjelper ikke, så dette er mitt siste forsøk for hjelp.

SVAR

Besvart 26.04.2018 22:08:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig HVA du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
account_circle