Hopp til hovedinnholdet

Vil jeg kunne gå ned i vekt på den sunne måten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 13 år og er 163cm høy, og veier 58kg. Jeg vet selv at jeg er overvektig og har lyst til å gjøre noe med det. Jeg har fått mye av de kvinnelige formene, har fått både relativt store pupper og rompe. Jeg trener håndball 2 ganger i uka. Men, nå de siste månedene har jeg slitt veldig med selvbilde og kroppen min. Jeg har prøvd å gå ned i vekt på drastiske måter, som å kaste opp osv. men det er heldig vis ikke noe for meg... Jeg har lyst til å gjøre det på den sunne måten, og det er derfor jeg skriver til dere i dag. Nå de siste ukene har jeg prøvd å ikke spise så usunt men samtidig spise meg mett. Men det har ikke gitt noe resultater. Men, hvis jeg fortsetter med å spise sunt, men ikke kaste opp eller sulte meg selv heller, vil det skje noe forskjell, vil jeg gå ned i vekt til slutt?

SVAR

Besvart 24.05.2018 19:42:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle