Hopp til hovedinnholdet

Er det realistisk å veie 70 kg innen julaften?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg veier 90 kg og er 170 cm lang. Ønsker å gå ned minst 20 kg i vekt. Når jeg har spurt foreldrene mine om hvorfor jeg er så kraftig, sier de at vi i min familie har lav fettforbrenning, noe som gjør at vi legger på oss enklere. Har vært i oppfølging hos helesøster og hos en barnelege på Lillehammer Sykehus fra jeg ble født til jeg fylte 9 år pga forsinket motorisk utvikling. Dette var for å forebygge at jeg ble helseskadelig overvektig når jeg ble eldre. Jeg har alltid veid mer enn de andre i klassen min og søskenbarna mine. Jeg er blir så deprimert av det og akter ikke ha det sånn mer. For en uke siden begynte jeg å trene. Vi bor på gård, så har begynt å være med mer i fjøset også. Men veier fortsatt 90 kg! Vil så gjerne være 10kg slankere innen 15. Juli siden vi reiser på sommerferie da og har lyst til å passe inn i en bikini, noe jeg ikke gjør per idag. Har et mål om at jeg skal veie 70 kg innen julaften. Er det realistisk og hva skal jeg gjøre for å oppnå det?

SVAR

Besvart 23.06.2018 04:47:55
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle