Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er 13 år og fyller 14 i desember. Igår å fant ut at jeg veide 53 kg. Jeg er 1.65,5 meter høy. Søsteren min som er 4 år eldre en meg og er 1.72 var der da jeg veide meg å hun sa at hun kun veide 3 kg mer en meg. Jeg har en annen søster som er 5 år eldre en meg å hun har snakket med meg om at hu søsteren min som er 4 år eldre en meg burde veie mer å at hun er litt tynn får aldren, men hun er ikke syk eller noe hun er bare født ganske tynn. Men problemet er at jeg spiser helt normalt sunn mat i ukedagene å litt ussunere i helgene. Å jeg synes selv at jeg ser helt normal ut, eller jeg syns jeg har litt store lår men syns jeg ser grei ut resten av kroppen min. Men hun søsteren min som kun veide 3 kg mer en meg sa at jeg hadde begynnt å få forme å litt sånn. Men leste at normal vekt får min alder å høyde va 45 kg. Så er jeg overvektig? Synes ikke jeg ser sånn ut, og ingen har sagt at jeg ser sånn ut heller. Blir bare litt usikker på grunn av der jeg leste og litt det med vekta til søstra

SVAR

Besvart 17.08.2018 11:33:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle