Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg klare å gå ned litt i vekt til jul?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er 13 år. Jeg veier 59kg og er 160cm høy. Jeg er ikke tjukk men jeg er lubben. Jeg har prøvd å trene og å spise sunt, men etter en stund blir jeg lei og spiser godis eller slutter å trene. Jeg vet at det ikke er bra og gå på dietter når man vokser men er det ikke lov å ønske å gå ned litt i vekt? Tror jeg veier mest i klassen i forhold til de andre jentene. Mange av dem sier de veier 45 kg osv.. tror det er sant for de er tynne som fyrstikker. Har et mål å gå ned litt til jul kan jeg klare det?

SVAR

Besvart 19.08.2018 11:42:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
account_circle