Hopp til hovedinnholdet

Veier jeg for mye? Er det ok å gå ned i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 13 år som hat slitet med vekt, mat og kropp siden 2016. Jeg har nettopp startet på ungdomsskolen og veier 63,9 kg, jeg er mellom 162-165 cm høy, veier jeg for mye? jeg føler meg veldig overvektig og lurer på om det hadde vært greit å gå ned et par kg? Takk på forhånd! Vennlig hilsen meg :)

SVAR

Besvart 27.08.2018 18:20:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle