Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå opp i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 15år i løpet av ett år har jeg gått ned rundt 5 kg, uten helt å skjønne hvorfor. Jeg har send inn til dere før om jeg spiser lite, men fikk beskjed om at jeg spiste litt mer enn normalen til og med. Jeg veier nå ca. 48.5kg og er 173cm. Den siste uka har jeg følt meg sulten hele tiden uansett hvor mye jeg spiser. Det er veldig frustrerende å ikke føle seg mett. Jeg vet selv at jeg er undervektig, men er veldig usikker på hvordan jeg skal gå opp i vekt. Har dere tips om eventuelt hvor mye jeg må spise for å gå opp?

SVAR

Besvart 27.08.2018 13:35:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjere?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva er kalorier og hva brukes det til?

De fleste vet at kalorier finnes i mat og er noe kroppen bruker når man er i bevegelse. Men hva betyr det egentlig?

 

Les mer
account_circle