Hopp til hovedinnholdet

Hvordan legge på meg når mat er forferdelig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg lurer på hvordan jeg kan legge på meg når mat er forferdelig? Jeg har ingen spiseforstyrrelse eller noe, jeg bare hater mat. Ingenting smaker godt, det er ekkelt å tygge, det er ekkelt å svelge og alt føles ut som papp. Jeg er 164 cm høy og 44 kilo. Jeg er for tynn og ønsker å ligge på minst 50 kilo men det er helt umulig. Har prøvd i så mange år nå at jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Jeg liker ikke kroppen min og har for lite energi, blir fort sliten og trøtt. Mormor er også sånn så jeg har det sikkert fra henne. Til frokost spiser jeg ei skive, skolemat ei halv, lunsj ei skive, spiser ganske mye middag fordi det bedre enn brød og ei skive til kvelds. Så jeg synes ikke jeg spiser så lite egentlig? Jeg har ikke noe pålegg på da, bare smør. Hva burde jeg gjøre for å nå målet mitt og hvorfor er det så vanskelig for kroppen min liksom?

SVAR

Besvart 28.09.2018 14:20:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjere?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Hva påvirker matlysten?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange faktorer i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst, og for å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse faktorene og finne ut om de påvirker matlysten din.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle