Hopp til hovedinnholdet

Hvor mange kilo må jeg legge på meg for å få en normal vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har googlet litt rundt på nettet fordi jeg har tidligere blitt kalt «undervektig» flere ganger. Jeg bestemte meg for å prøve å finne ut om det var sant og dessverre, ja, jeg er det. Jeg har aldri tengkt noe særlig over det, siden jeg alltid har sett sånn ut liksom. Jeg er 153 cm og veier 36.7 kg. Jeg lurer på om jeg burde legge på meg, og hvis jeg burde, hvor mange kg må jeg legge på meg for å få en normal vekt? Jeg er har overhodet ikke et anstrengt forhold til mat, har ikke tidligere hatt spiseforstyrrelser eller noe sånt. Jeg er også aktiv og har et sunt kosthold Håper på svar

SVAR

Besvart 13.10.2018 09:43:38
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjere?

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle