Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg gå ned i vekt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 14 år som sliter mye med vekta mi. Jeg veier nå 63 kg, like mye som min mor og jeg føler at jeg har veldig høy vekt. Lårene, armene og magen min er veldig stor og når jeg sitter lager magen min mange "bilringer". Jeg sliter med dette. Jeg er ganske lav i tillegg, 157 cm, så det ser ikke bra ut. Jeg driver ikke med noe sport, for jeg går på noe som tar veldig mye av tiden min. Jeg selv mener jeg ikke spiser så mye usunn mat. Hva burde jeg gjøre for å gå ned i vekt? Burde jeg trene? I så fall, hva slags treningsmetoder burde jeg bruke? Burde jeg forandre på kostholdet mitt? Hvordan da?

SVAR

Besvart 26.10.2018 09:12:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Slik får du motivasjon til å trene

Har du lyst til å trene, men mangler motivasjonen til å komme i gang? Ta en kikk på denne artikkelen og se hvordan du kan få motivasjon.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle