Hopp til hovedinnholdet

Har dere noen tips til en sunn vektnedgang?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Ung.no Jeg er en jente på 13 år, er ca 164 cm og jeg er nok mellom 55 og 60 kilo. Jeg tror det er normalvektig, men jeg har store lår og armer. Og ikke minst magen. Jeg har mye fett på kroppen. Jeg føler et sterkt kroppsoress og har dårlig selvtillit. Jeg vil fjerne det ekstra fettet, men ikke gå ned så veldig mye i vekt. Bare fjerne det som ikke er nødvendig for å bli sunnere. Jeg er ikke noe fysisk aktiv på fritiden. Har dere noen tips til en sunn vektnedgang? Hilsen jente 13 år

SVAR

Besvart 07.11.2018 07:52:42
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
attach_file

Jenter og puberteten

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter, men det er store forskjeller.

 

Les mer
account_circle