Hopp til hovedinnholdet

Er jeg overvektig for min alder og høyde?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er 12 år, 173 høy og veier 62,3 kg. Jeg lurer på om jeg er overvektig for min alder og høyde? For jeg føler strekt at jeg er det. Jeg har gått ganske opp i vekt i det siste blant annet rundt hoftene og litt på magen. Jeg gikk før på en fritidsaktivitet, men jeg mistet interesse for alt jeg likte, så jeg sluttet. Etter jeg sluttet så begynte jeg blant annet og overspise ganske mye, som om jeg spiste bort følelsene mine. Jeg har lagt merke til at dette ikke var bra for meg. Jeg har i en lang tid ønsket å gå ned i vekt og bli tynnere, men jeg har ikke hatt motivasjon til dette engang. Jeg sliter også ganske med søtsug som får meg til å legge på meg mere. Så er jeg overvektig for alderen min? Hva burde jeg gjøre?..

SVAR

Besvart 20.11.2018 20:15:44
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
account_circle