Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med spising, vet ikke om jeg har en spiseforstyrrelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg er en jente på 15 år som har et spørsmål til dere. Jeg sliter litt med spising, men jeg klarer ikke få det inn i hodet mitt. Jeg er 172 høy og veier 46.6 kilo og veit ikke om jeg har spise forstyrrelser eller ikke. Jeg tenker aldri no på å spise og glemmer det ofte fordi jeg ikke blir sulten siden hjernen og kroppen min er vant til at jeg ikke spiser så mye. Jeg har i tillegg høy forbrenning og måtte slutte å trene fordi jeg gikk mye ned i vekt. Det meste jeg har veid er 49.8 og kommer ikke høyere enn det, men nå så er jeg på det minste jeg har veid som 15 åring og veit ikke helt hva jeg skal gjøre...Hjelp!

SVAR

Besvart 24.11.2018 14:32:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Øvelser for å bli frisk av spiseforstyrrelse

Øvelsene kan hjelpe deg med motivasjon til å ta imot hjelp for spiseforstyrrelsen. Det er viktig med hjelp for å bli bra. For å bli frisk av en spiseforstyrrelse, er regelmessige måltider helt avgjørende.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få til smarte endringer i kostholdet?

Hva og hvordan du spiser er et resultat av vaner du har opparbeidet deg gjennom hele livet. Det kan være vanskelig å endre en vane, men denne metoden kan gjøre det både moro og enkelt!

 

Les mer
attach_file

Hvorfor har jeg ikke lyst på mat?

Det er ikke uvanlig at matlysten er dårlig i perioder. Mange ting i livet ditt kan påvirke om du har god eller dårlig matlyst. For å gjøre noe med det, kan det være lurt å vite litt om disse tingene og finne ut om de påvirker matlysten din.

 

Les mer
account_circle