Hopp til hovedinnholdet

Vektnedgangen har stoppet opp!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har gått ned i vekt nå i det siste, men har nå vert fast på samme vekta i 3 uker. Dette er utrolig stressende, og vekta går ikke ned dersom jeg spiser nokk til å akkuratt føle meg mett. Jeg føler at jeg må sulte nå for å kunne gå ned enda mer. (Jeg har fortsatt 15 kg til å komme ned på normal vekt.) Til frukost har jeg vanligvis en eller to skiver m/ ost eller syltetøy, en frukt, eit glas melk og eit kokt egg. Dette føler jeg at jeg trenger for å komme meg igjennom dagen. av og til tar jeg kun en skive. Lunch er en eller to skiver/knekkebrød med noe og en frukt. Middag er en helt vanelig portion med noe typisk som er til middag.(halv tallerken prioriterer jeg til grønt). Kvelds er ofte en frukt. Jeg prøver å følge 5 om dagen og spiser helt grovt, men hvordan kan jeg få vekk de få siste kiloene? Jeg blir kjempesliten av alt dette stresset og jeg vil bare nå målet mitt! Spiser jeg for mye? Jeg prøver og telle kalorier, men selv om jeg spiser dette ender jeg opp med overskudd.

SVAR

Besvart 15.03.2019 09:53:06
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør at du kan gjøre din hverdag sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Alle kropper er forskjellige, så det er umulig å si. Lurer du på hvilken vekt som er normalt for deg, bør du snakke med en lege eller helsesykepleier.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Vær stolt av den kroppen du har!

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

 

Les mer
account_circle