Hopp til hovedinnholdet

Jeg må opp i vekt, hva burde jeg spise?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 13 år. Jeg er ca 164 høy, og veier mellom 39 og 40kg. Jeg må gå opp i allfall rundt 3 kg, på rundt to uker. Er det mulig? Har dere noen tips til hva jeg burde spise eller gjøre for å få det til? Hva jeg burde spise til frokost, lunsj, mellom måltid, middag og kvelds? Tusen takk for svar(:

SVAR

Besvart 10.04.2019 14:25:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å spise riktig

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

 

Les mer
attach_file

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

 

Les mer
attach_file

Dette skjer med kroppen din hvis du spiser for lite

Er det farlig å spise lite mat én dag? Hva med over en lengre periode? Hvor lite mat kan du spise før det blir farlig, og hva er det egentlig som skjer med kroppen din da?

 

Les mer
attach_file

Jeg veier for lite – hva skal jeg gjøre?

Det kan være vanskelig å gå opp i vekt. Det er lurt å spise oftere og mer. Men det er også viktig HVA du spiser. Her er noen tips.

 

Les mer
attach_file

Selvfølelse og kroppspress

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

 

Les mer
account_circle