Hopp til hovedinnholdet

Øm på penishodet eter omskjæring. 

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt på 17 år som har gått gjennom 2 operasjoner/omskjeringer, uten at noe har funket. Det gjør skikkelig vondt å ta på penishodet, og jeg har egentlig gjort hva jeg kan gjøre kirurgisk. Hva kan jeg gjøre for at penishodet ikke skal være SÅÅ ubehagelig å ta på? Noen øvelser? Hva som helst, jeg er desperat. Hilsen en bekymret gutt 17.

Besvart 13.03.2018 15:20
 

Svar
Hei

Du har blitt veldig øm på penishodet, etter at du har gjennomgått omskjæringer. Like i etterkant av en operasjon kan en jo godt oppleve både hevelse og sårhet i huden. Jeg vet ikke hvor lenge siden det er siden operasjonen, men hvis dette er helt nylig, vil en forvente at dette gir seg etterhvert.

Så kan en nok oppleve at huden kjennes mer øm ut etterpå (uansett). Dette kan være fordi huden på penishodet nå er mer «åpen» og utsatt for berøring av bokser, bukse og annet man kommer bort i. Huden kan altså være litt overømfintlig med det første. Dette bør også gå over etterhvert. En bør passe på å bruke olje, mild krem eller glidemiddel ved onanering/samleie, slik at en ikke irriterer huden unødvendig. Pass på å ikke vask overdrevent, og vær forsiktig med såpe (mild såpe eller vann holder). En kan prøve å «øve» litt med berøring, men ta det med ro i starten. 

Ellers har jeg dessverre ingen så gode råd. Hvis du er veldig øm fortsatt, og rådene ikke hjelper, bør du oppsøke fastlege, evt be om å bli henvist til den som opererte deg. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Omskjæring av gutter

I Norge omskjæres omlag 2000 guttebarn hvert år. De fleste omskjæres av rituelle grunner av jødiske eller muslimske foreldrene. Det finnes også medisinske grunner til omskjæring.

Les mer

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Gutt ser på underliv (colourbox.com)

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Underlivssjekk
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om underlivssjekk