Hopp til hovedinnholdet

Har en kul og lilla blodårer på testikkelen. Hva kan dette være?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 15 år og har en kul i høyre testikkel. Jeg har hat den i 1-2 år nå og begynner å bli litt bekymra. Den er ca 1 cm i diameter, og jeg har litt smerter når jeg klemmer på testikkelen og bare helt tilfeldig. Jeg har også lagt merke til at den testikkelen med kul i er hardere en den andre. Men jeg tør ikke å gå til legen eller å snakke om det til noen. Jeg har også begynt å få tydelige lilla blodårer på pungen. Hvilken sykdom kan dette verre og hva burde jeg gjøre med det?

SVAR

Besvart 12.03.2020 01:30:51
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

”Gutteplager” – små og større plager fra penis og i underlivet

Du ser plutselig noen nupper på penis som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje penishodet er litt rødt? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Gutter og puberteten

En gang mellom 11 og 15 år starter puberteten for gutter. Men det er store forskjeller. Og hva skjer når? Det varierer også fra gutt til gutt, men det er en rekkefølge på det som er ganske forutsigbar.

 

Les mer
attach_file

Gruer du deg til å gå til legen?

Er du redd for å gå til legen? Lurer du på hva du skal si, eller om legen har taushetsplikt?

 

Les mer
account_circle