Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mye kløe rundt skjeden og litt inni i forbindelse med mensen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

De siste årene så har jeg hatt mye kløe rundt skjeden og litt inni som starter noen dager før jeg får mensen og slutter kanskje 2-3 dager etter jeg slutter å blø. Jeg pleide å bruke tamponger, men skiftet litt menskopp og trodde det skulle hjelpe litt, men har ikke endret seg. Jeg er veldig flink til å passe på underlivet. Jeg bruker undertøy som lar underlivet «puste», sover naken, bruker ikke såpe nedentil (bare vann rundt skjeden) og vasker og steriliserer koppen så ofte som jeg skal. Når jeg begynner å klø så føles det litt tørt ut og er litt rødt og ømt. Jeg får også litt klumpete utflod når dette skjer. Har hatt sopp infeksjon før og ligner litt på det så har brukt canesten når dette skjer, men det gjør ikke en forskjell. Hva kan dette være og hvordan kan jeg stoppe dette?

SVAR

Besvart 19.02.2020 18:46:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utflod – til glede og bekymring

Utflod fra skjeden er noe alle kvinner har. Normal utflod holder underlivet friskt og gir god glid ved samleie. Hvis utfloden endrer seg kan det være et tegn på at noe er galt.

 

Les mer
attach_file

Jenteplager – små og større plager fra skjeden og i underlivet

Du ser plutselig noen nupper mellom kjønnsleppene som du ikke har lagt merke til før. Det klør eller kanskje skjedeåpningen litt sår? Mye av det som kan føre til bekymring, er helt vanlige små plager som går over av seg selv. Eller endringer som skjer fordi det er slik det skal være!

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Frem til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle