Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for hva vanlige penner kan gjøre med huden min, men jeg vil jo ikke slutte å tegne på den.

 

Spørsmål
Hei, jeg har blitt utrolig interessert i kroppsdekorering, og tegner store mønstre på meg selv. Men jeg vil ALDRI ta tatovering. Problemet er at jeg er redd for hva vanlige penner kan gjøre med huden min, men jeg vil jo ikke slutte å tegne... Jeg lurer på om det finnes penner som er spesiallaget for å tegne på hud, og hvor jeg kan få tak i slike. Dette blir jo helt sikkert brukt i spesialeffekter i filmer og teater, men hvor kan allmennheten skaffe samme utstyr for å dekorere seg trygt?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Penner, maling og annet til bruk på papir mm. er ikke testet for reaksjoner på hud, og det er ikke samme krav til innholdsstoffer som produkter som skal brukes på hud. Det innebærer at stoffer som er i disse, mye lettere kan føre til allergiske- og irritasjonsreaksjoner i huden. Utstrakt bruk av sprittusj o.l, som jeg vet noen bruker en del, kan nok også gi mer generelle forgiftningreaksjoner i kroppen med kvalme, hodepine mm.

Kroppsdekorering er jo fasinerende, så det må du gjerne fortsette med, men du bør nok, slik du har tenkt skaffe deg penner og maling som er til det bruket. Jeg fikk flere treff på steder å kjøpe det når jeg googlet "teatersminke", -så prøv det.

Lykke til med videre dekorering.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby


Quiz: Hva vet du om religionsfrihet?

Er religionsfrihet nedtegnet i FNs menneskerettighetskonvensjon?