Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få solgt bildene mine?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Heisann : ) jeg lurte på noe angående en hobby jeg har, som også har gått innenfor skole. Jeg går medier og kommunikasjon, og har brukt tegneegenskapene mine til å lage kunstneriske bilder. Mer detaljert: jeg tegner for hånd, scanner det inn på pc, og bruker photoshop til å fargelegge, redgiere, og gjøre det mer ekte. Dette er noe læreren min har som hobby, og han har med bildene sine til utstillinger hvor de blir solgt. Jeg lurer på om jeg også har en mulighet til dette? jeg synes dette er veldig gøy, og jeg vil at folk skal se "kunstverkene" mine. Jeg har hatt det med på en skoleutstilling, hvor et av bildene mine ble solgt. Jeg har også fått veldig bra kommentarer av lærere, og andre menneskser som: "fantastisk" og at "dette er på et veldig høyt nivå"! Men er det mulig for en som meg å ha det med på andre utstillinger? i så fall hvor og hvordan får jeg gjort dette? Det hadde vært veldig gøy om andre mennesker kunne sett verkene mine, og kanskje jeg kunne tjent litt på det jeg liker å gjøre. Dessuten hadde det vært til veldig god nytte for min senere jobb-karriere. Om ikke utstillinger, finnes det andre muligheter for meg til å få vist fram det jeg kan? Tusen takk for svar! : )

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Høres ut som en spennende hobby du har. Jeg tror læreren din som allerede driver med den samme hobbyen kan gi deg bedre råd enn det vi kan, så du bør spørre han. Men du kan jo spørre rundt på gallerier der du bor - da er det viktig å ha med noe å vise fram, så de ser hvor flink du er. Det er ikke lett å få napp slike steder og få de til å stille ut kunsten din, men da kan det være lurt å være litt kreativ. Hva med å spørre på biblioteket? Eller en kafé? Prøv å tenke ut hvilke steder folk samles, og som ikke er typiske galleristeder. Du kan jo også forsøke å lage en hjemmeside på nettet, der du presenterer bildene dine. Her kan du selge de, men også bruke hjemmesiden til å vise andre talentet ditt som en slags CV på nett.

 

Håper du fikk noen ideer, og kanskje får noen enda bedre tips av læreren din. Lykke til med kunsten!

Hilsen ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du ung og kreativ, men blakk?

Jente med en god idé (www.colourbox.com)

Har du og vennene dine planer om å arrangere en konsert? Eller kanskje har dere alltid har drømt om å bygge en ny rampe for skateboard? Det er mange ordninger dere kan søke om å få støtte fra.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby


Quiz: Hva vet du om alkohol?

Hvor gammel må man være for å ha lov til å skjenke øl?