Hopp til hovedinnholdet

snart tenkt på å begynne på et teater. Jeg har først veldig lyst til å finne ut hvordan det er å gå på teater

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Heisann. Jeg har snart tenkt på å begynne på et teater. Jeg har først veldig lyst til å finne ut hvordan det er å gå på teater. Hvis jeg starter på et teatet, hva er det de lærer meg der, er det noe mer jeg kan gjøre, får jeg være med i auditioner også? eller lærer de oss alt om hva en skuespiller bør kunne for å bli en skuespiller?. Hvordan er det egentlig der?. Kunne dere fortelle meg alt om hva er det man gjør i et teater, hva lærer man der osv.. Takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

 

Det å være med i en teatergruppe er en kjempefin hobby. Du blir kjent med mange som har samme interesse som deg. Dere setter opp teaterstykker og lærer å spille forskjellige roller. Instruktørene vil gi deg tilbakemeldinger underveis og lære deg mye om skuespillerteknikk, stemmebruk og hvordan du kan bli enda flinkere. Noen steder vil du kanskje også få lære litt sang og dans. Du vil også lære mye om samarbeid, og hvor utrolig moro det er å vise fram stykker dere har øvd mye på for publikum. Dere har helt sikkert også sosiale aktiviteter og du blir kjent med hyggelige folk.

 

Noen teatergrupper arrangerer egne auditions til stykker de setter opp. Hvis du vurderer å utdanne deg til skuespiller senere, vil det være kjempefint å ha øvd på auditions og hvordan det foregår. Det å være med i en teatergruppe er uansett en fin måte å finne ut av om skuespiller eller teaterbransjen er noe du vil utdanne deg innenfor senere.

 

Kanskje har teatergruppen du skal bli med i en hjemmeside? På sånne sider står det ofte mer om hvordan opplegget er akkurat der, kanskje ligger det bilder fra tidligere oppsetninger de har hatt, hva man lærer osv.

 

Lykke til, og ha en fortsatt riktig fin sommer!

 

Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby


Quiz: Hva vet du om menneskehandel?

Hvem er mest utsatt for menneskehandel i Norge?