Hopp til hovedinnholdet

Softgun

Gutt 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en gutt på 13 år og jeg så FRYKTELIG lyst på en softgun til å skyte på blink med, men faren min sier bare nei. Er det noen måte vi kan komme til enighet om bruk av softgun? jeg vet at det er tillat å bruke softgun under oppsyn av voksne men når jeg sier det sier bare han nei og at han ikke kan stå å se på hele tiden når jeg bruker den, er det en måte vi kan bli enig om noe? blir SINSYKT glad om jeg og faren min blir enig om noe!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


En softgun, også kalt airsoftgun, er et skytevåpen som skyter små plastkuler, og er som regel laget som en kopi av et ekte skytevåpen. I Norge regnes softgun som et våpen, og kjøp, eie, bruk med mer er regulert av våpenloven og våpenforskriften. Som for andre våpen er det 18 års aldersgrense. Politiet kan gi dispensasjon fra denne aldersgrensen til personer som har fylt 16 år og er aktive medlemmer i et skytterlag eller skytterklubb tilsluttet Norges Airsoft Forbund.

13-åringer kan altså ikke bruke softgun i Norge. Softgun er ikke et leketøy, og det er foreldres ansvar at barn ikke bruker softgun til dette.

 

Kanskje du og faren din kan finne en annen form for skyting som du kan drive med? Det kan være lurt å kontakte en skyteklubb, de kan ha tilbud til ungdom.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby


Quiz: Hva vet du om trafikk og førerkort?

Hva er trafikalt grunnkurs?