Hopp til hovedinnholdet

Eg er ikkje så god i fotball som jeg var før Pga. jeg spiller allt formye på Playstation3

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei eg har noen spærsmål.. Eg er ikkje så god i fotball som jeg var før Pga. jeg spiller allt formye på Playstation3.. Eg spiller Ca.7-6 timer om dagen hvordan kan eg stoppe å spille så mye?? Jeg er fårelsket i ei jente men jeg vet ikke hvordan eg skal spør om å bli sammen med henne.Å i tilleg til det er eg veldig beskjedenkan dere hjelpe meg med dette?. Eg har vært inne på UNG.no flørte skole å fått tips men har dere noen andre tips?? Kanskje noen tips så eg kan slutte å være så beskjeden? Hilsen 12 år gammel Forelsket og beskjeden gutt.

 

Svar
Hei

Så bra at du nå ønsker å gjøre noe med det at du spiller så mye.  Det er første skritt på veien mot å få gjort en forandring.  Det at du nå er forelsket kan jo være en god motivasjonsfaktor for å gjøre noe med problemet også. 

 

Jeg foreslår at du bestemmer deg for en dato å starte ditt "nye liv" og så har en klar plan om tidspunktene du skal spille.  For eksempel kan det gå at at du setter opp at du skal spille 1 1/2 time to ganger i løpet av en dag i starten og ta tiden når du setter deg ned og ha alarm på når tiden er ute.  Det er også viktig at du har noe annet konkret du skal gjøre i stedet, så legg en plan for det.  -Gjør eventuelt avtaler med kamerater om å finne på noe, eller med foreldrene dine, eller kanskje det er lurt å bruke noe til leksetid?.  Å starte opp med noe fast trening i stedet for spillingen er jo også lurt.  Lag aller helst en liste på veggen som du krysser av på når du har holdt dagens avtale med deg selv.  -Da ser du hvor "flink" du har vært og kan føle deg stolt.  -Kanskje kan du også fortelle foreldrene dine om din plan, slik at de kan støtte deg og oppmuntre deg videre.   -Det er absolutt mulig å få til en slik endring, selv om du kan føle deg ganske avhengig av spillingen, og når du greier det vil du føle deg mer fri og få mer tid til å gjøre andre hyggelige ting; sånn som trening og jentekontakt. 

 

Det kan være greit å vite at det nok er ganske mange som føler seg litt beskjedne og også syns det kan være ganske flaut og vanskelig å få til det med flørting og å bli nærmere kjent med en man er forelsket i.  -Bra du har lest rådene, -da har du noe å prøve ut.  Jeg vil imidlertid minne deg om at det aller viktigste faktisk er å være hyggelig og å prate sammen om helt vanlige ting.  Spør om lekser, prat om lærere, venner, jul, musikk o.s.v.  -Vær deg selv, men si til deg selv at du må være litt modig å prøve å prate litt mer enn du kanskje egentlig føler at du tør.  -Våger du en gang, vil du tørre mer og mer. 

 

Du kan også lese råd om hvordan du kan flørte litt på SMS i artikkelen under.

 

Lykke til med både å bruke tiden din litt annerledes igjen, å bli mer sprek igjen, og å prate med henne du er litt forelsket i.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Flørtetips for små skriftlige meldinger

Jente med mobil (colourbox.com)

Mobilen kan være et fint sted å starte flørtingen. Få gode tips til hvordan du kan flørte med en du liker litt ekstra godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby