Hopp til hovedinnholdet

Samuraisverd

Gutt 14 år
 

Spørsmål

heissan :P jeg har et samuraisverd hengende på veggen min( på rommet alså ikke face) jeg kun lurer på om det er lovlig å ha et sån halveis skarpt sverd hjemme, sverdet er kjøpt i en låvlig butikk. å hva er konsekvensene av det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Sånn jeg har forstått det så er de samuraisverdene som selges i Norge utstillingssverd, som kun skal brukes til dekorasjon/henge på veggen. De er derfor lovlige. Så lenge samuraisverdet brukes til det som det er ment for, altså henge på veggen, skal det ikke ha noen konsekvenser å eie ett sånt sverd. Dersom samuraisverdet brukes til et annet formål, f.eks skade noen vil dette være straffbart alt ettersom hvilken handling som er utført.

 

De butikkene jeg har sett opererer med 18 års aldersgrense for kjøp av samuraisverd. I våpenloven § 29 er det forbudt å overdra våpen til person under 18 år. Jeg tror dette gjelder også for kniver o.l som har klingelengde på over 25 cm. Samtykke til overdragelse av slike våpen gis ikke når vedkommene er under 16 år. Du har opplyst at du er 14 år. Du er derfor som utgangspunkt ikke gammel nok til å eie et samuraisverd. Etter § 29 tredje ledd kan politiet derfor inndra slike gjenstander.

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby