Hopp til hovedinnholdet

Gi ut roman.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei. Eg har begynt å skrive en roman. faktisk er eg nesten ferdig med den også og er veldig fornøyd med arbeidet mitt. Problemet er at eg har søkt litt rundt og funnet ut at dei fleste forfatterane eg har lest om meiner det er best at eg spør om råd fra venner og familie før eg leverer arbeidet mitt videre til profesjonelle folk, men alle vennene mine, og heile familien min synest det er nerdete og bortkastet å lese så eg har ingen som kan evaluere arbeidet mitt på ein skikkelig måte. det eg lurte på var om dere kanskje visste om en side eller en person eg kunne sende verket mitt til som eg kan stole på at ikkje tar æren for arbeidet mitt eller deler det med andre uten min tillatelse og som kan gi meg en grundig tilbakemelding og kanskje hjelpe meg senere med publisering av boka viss eg finn ut at eg vil det? På forhånd takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Flott at du liker å skrive! Det å få publisert en roman er dessverre ikke helt enkelt, så det er greit at du er klar over det. Men slike tilbakemeldinger som du nevner er nok med på å ryddet opp og rettet opp i teksten din, slik at sjangsene øker noe. Du må regne med å få avslag flere steder, men ikke gi opp - selv de mest kjente forfatterne har vært gjennom mange avslag før de debuterte.

 

Jeg synes det er rart og synd at familien din ikke ønsker å lese romanen din, for den forteller jo sikkert mye om deg også. Kanskje en lærer du kjenner godt vil lese den? Eller en venn av familien (f.eks. en gammel venn av foreldrene dine) som du føler du kan stole på?

 

Hvis ikke kan du jo prøve å kontakte Unge lovende forfatteres forening (ulff.com). Kanskje har de noen gode tips til hvem du kan kontakte og hvordan du kan komme deg videre. Får du ingen til å lese gjennom, synes jeg du skal ta sats og sende inn likevel. Kanskje får du noen gode tips fra et forlag som tar seg tid til å lese gjennom det? Søk på "forlag" på f.eks. kvasir.

 

Lykke til med skrivingen!

 

(...og husk at du også kan sende inn noveller til oss på ung.no/noveller)

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Send oss novella di!

Kontakt redaksjonen ung.no

Liker du å skrive? Lyst til å dele en novelle og få respons fra Ung sine lesere? Vi tar gjerne imot novellene dine, og publiserer flere nye hver måned. Les et utvalg av de mange gode novellene vi mottar her på ung.no/noveller.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby