Hopp til hovedinnholdet

Fikk ikke en tegnepris, hvordan får jeg tilbake inspirasjonen til å tegne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg elsker å tegne, og det har alltid vært noe av det eneste jeg virkelig kan. Men på nyttårsballet i januar så ble det delt ut priser. Og i år var det en pris som het "årets kunstner". Og venninna mi fikk den. Hun fortjente den jo, selvfølgelig, men det var skikkelig slag i trynet for meg, som også er flink til å tegne, og vi to er ca like flinke. Og ingen av vennene mine sa etterpå at jeg også burde fått den prisen, eller noe. De sa bare "selvfølgelig fortjente hun prisen", og de tenkte ikke på meg. Og Faktisk så var ei annen venninne med i komiteen som fant på prisen. Så nå føler jeg meg mislykket, og jeg er ikke flink til å tegne lengre, synes jeg. Og etter det har jeg ikke klart å tegne noen fine tegninger, og jeg føler at jeg har mistet meg selv. Jeg kommer ikke på noen brae ideer til tegninger, og når jeg først får en ide, klarer jeg ikke å gjennomføre den, og gir opp nesten med en gang, fordi det bare blir stygt. Og jeg var faktisk flink (før), for jeg kom videre i UKM begge to gangene jeg prøvde meg :) Vet ikke om dette er noe dere kan hjelpe meg med, men hvordan får jeg tilbake inspirasjonen, troen på meg selv, og at jeg kan tegne fint igjen? Takk for svar!!!! <3 PS: helst ikke legg ut denne så alle kan se den :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Noe du kan tenke litt over, er hvem du tegner for! Tegner du for andre, eller for deg selv? En pris på et nyttårsball har jo ikke noe å si, det viktige er at du selv trives med det du gjør! Selvfølgelig kan det være en bra motivasjon å få ros for det du gjør, men det at du ikke fikk prisen kan jo være en motivasjon til å bli enda flinkere! Å drive med en hobby kan til tider være en berg- og dalbane; noen dager er dette det eneste man har lyst til å gjøre, mens andre dager vil du helst slippe og føler at alt du gjør blir mislykket. Selv ikke vellykkede kunstnere kan lykkes med hvert eneste bildet. Ikke alle bildene blir like vellykkede, men om man ikke fullfører dem har man jo hvertfall ingen sjans til å lykkes! Man lærer mye av å prøve og feile. 

 

Tenk også over at du faktisk gikk videre i UKM som er en stor prestasjon i seg selv. Kanskje du kan prøve å finne tilbake til denne følelsen? Kanskje du også kan delta i flere slike konkurranser? Hvis du gjør dette, må du likevel huske å ikke gi opp hvis du ikke går helt til topps. Deltar du i slike konkurranser burde det være en motivasjon, ikke noe som psyker deg ut. Gjør det dette er det bedre å la være.

 

Håper dette kan være en motivasjon til å fortsette med noe som som oftest gir deg så mye glede!  

 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby