Hopp til hovedinnholdet

Forslag til idrett?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei vi er 2 jenter på 13 år som trenger noe å drive med i fritiden... vi er litt usikre på cheerleading , men vi trenger andre forslag har du noen forslag til oss på hva slags idrett vi skal starte med ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Så spennende at dere ønsker å begynne på en idrett:) Det viktigste er at dere tenker gjennom hva dere ønsker å drive med av idrett/trening. Jeg kan komme med noen forslag, så kan dere tenke gjennom og eventuelt prøve ut, de dere synes virker interessante!

 

Siden dere er inne på cheerleading, kan jeg nevne turn som et godt alternativ. Turn gir utrolig god helhetlig trening og er kjempe gøy. Kanskje dere heller ønsker å prøve ballspill? Eksempler på ballspill kan være innebandy, volleyball, basketball, håndball, fotball osv. Friidrett, langrenn/skiskyting, orientering, skøyter (langdistanse, isdans, hockey/bandy) er flere forslag, og gode utholdenhetsidretter. En annen idrettsform er ulike kampsporter, som judo, taekwondo, ju jitsu, karate, boksing/kickboksing, kung fu eller lignende. Kampsort gir god helhetlig trening og bidrar til innlæring av disiplin. Alpint/snowboard/telemark er flere vinteridretter dere kan vurdere (selv om snøen nå stort sett har gått).

 

Ulik dans er også god trening. Kanskje det er et godt tilbud i nærmiljøet deres? 

 

Prøv gjerne ut noen idretter. Dra på en trening og snakk litt med treneren og de andre på laget. Kjenn etter hva dere ønsker å holde på med, og ikke still for store krav til egenprestasjon i starten. Dere kan ikke regne med å få til alt med en gang, men kommer til å merke stor framgang hvis dere jobber hardt:)

 

Lykke til videre!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)
Natti
0
08.04.2019 19:13:15
Hei.Jeg er en jente på 10 års alderen og elsker sport.Men jeg aner ikke hva jeg skal gjøre.Tenker på Balett dancer.Men det er ikke noe for meg.Har dere noen forslag til hva jeg kan ha til sport?
Oscar a
1
30.04.2018 19:19:23
Bra nå skal jeg byggene Innebandy

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby