Hopp til hovedinnholdet

Er jeg normal

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 15 år som spiller softgun "AIRSOFT" og jeg bruker ganske mye penger på det. Jeg har nylig meldt meg inn i en softgunklubb med noen andre der vi spiller airsoft og har det gøy. Det er ikke mange i min alder i denne klubben, som regel er de mellom 20 - 40 år gamle og jeg tror jeg liker ledern i klubben som er 32 år gammel. Jeg kan ikke forklare følelsene mine, men jeg blir kalt softgunlover og Sten gun fanatiker av noen på skolen. Er det normalt å bruke 10000-12000kr på softgun i en alder på 15 år, og er det normalt å få følelser for softgun og men på 32 år? Har jeg en sykdom? Er jeg rar/unormal? Er det normal å spille softgun når man er 15 år gammel? svar snart. Jeg er lit desperat.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når man blir veldig interessert i noe og har det gøy med det, kan man jo bli litt hekta.  -Noen ganger kan interessen bli en så stor del av hverdagen at det tar fokuset bort fra andre ting.  Hvis du velger bort mange andre ting og ikke greier å holde fokus på andre venner, tidligere interesser, skole og lekser, tenker jeg at det er grunn til bekymring.  -Også hvis du bruker veldig mye penger, er det også grunn til bekymring.  Hva som er "for mye", er ikke så godt å si, men jeg tenker at den summen du har brukt jo høres veldig stor ut.  Det er jo ikke slik at du har så mye penger at du kan fortsette på denne måten, vil jeg tror.  Jeg tenker også at det er litt uheldig om alle som driver med dette sammen med deg er mye eldre enn deg.  Det å være med jevnaldrende, i alle fall i en del sammenhenger, er viktig. Jeg vil anbefale deg å prate med foreldrene dine om dette, og også tenke deg godt om.  Når du nå skriver til oss om dette, så er det antagelig fordi du har kjent på en liten tvil selv om dette er helt OK.  Lytt til slike kritiske stemmer hos deg selv. 

 

Hva slags følelser du har fått for denne mannen, vet jeg jo ikke helt, men det som noen ganger skjer, er at man kan få en sterk beundring for en eldre person som man ser opp til.  -Det kan være en lærer, en leder eller et idol av et eller annet slag.  -Det å få slik beundring og fasinasjon for en eldre person, er ikke så uvanlig, men det er viktig å minne seg selv om at en slik voksenperson aldri kan bli en kjæreste.  Se mer om dette i artikkelen under. 

 

Hvis du syns noe av dette har blitt problematisk for deg og trenger å prate med noen om det, vil jeg sterkt anbefale deg å gjøre det.  Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen din eller på Helsestasjon for ungdom for en prat, eller kanskje prate med noen andre voksne du har tillit til. 

 

Gjør kloke valg.  Du velger selv hvor mye tid og penger du skal bruke på dette. 

 

Les også artikkelen om spilleavhengighet.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjekk om du er avhengig av pengespill

Spiller på nettcasino (colourbox.com)

Klarer du ikke å kontrollere lysten til å spille - selv når du ikke har penger? Da kan du være spilleavhengig. Les mer om symptomene og årsakene til spillproblemer her.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby