Hopp til hovedinnholdet

Spilleavhengighet - hvordan begrense spillingen?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg er en gutt på 15 år som gamer mye.(spesiellt call of duty, hvis det har noe med saken å gjøre). jeg har selv tatt initiativet og har bestemt meg for å slutte helt i en uke(har nå tre dager igjen) og deretter kutte litt ned. jeg vil ikke slutte helt med gaming(vil ha det som en hobby),mest fordi det hjelper meg med å være sosial, lære meg språk og det er morsomt. gaming har ikke gått utover venner eller skolen, men jeg føler at jeg ikke har kontroll over mitt eget liv. Jeg er god på skolen og har et normalt fysisk liv, selv om jeg i det siste heller gamer, enn jogger. spørsmålet er hvordan jeg kan begrense spillingen. på forhånd takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er kjempeflott at du har tatt tak i dette selv, og jeg tror du allerede er langt på vei til å klare å begrense spillingen din nå som du er så bevisst på dette. Jeg vil også anbefale deg å snakke med foreldrene dine om dette, slik som du har beskrevet det her på ung.no. Foreldrene dine kan hjelpe deg til å stille deg "irriterende kontrollspørsmål" dersom dere feks blir enige om maks spilletid i løpet av en uke.

 

Les ellers mer i den vedlagte artikkelen nedenfor! Her er det mange tips og erfaringer fra andre i samme situasjon! Lykke til!

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby