Hopp til hovedinnholdet

Har man krav på en skate spott?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

hei jeg er en 15 årig gutt som skater vi er en god del skatere på et lite tettsted. vi er noe rundt 20 -25 som skater aktivt. vi har bare et lite sted uttafor rådhuset og skate på og vi må ofte flytte oss når det kommer folk. og det vi skater påer det vi selv som har kjøpt. vi har veldig lyst på en skatepark men kommunen er ikke helt der trur jeg . det er noen som prøver med møter og slikt men jeg vet ikke jeg. desutten er det 4 forskjellige fotball kludder i vår kommune. så mitt spørsmål er har vi en slakt rettighet som sier at vi har krav på et mulig skate spott? siden det lissom er 4 fotball klubber i komunen. og det er jo en hobby.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg forstår godt at dere ønsker dere et mer egnet sted å skate. Dessverre er dette ikke noe dere har krav på. Det er politikerne i kommunen som avgjør hva kommunens penger skal brukes til og som må ta stilling til om det skal lages en skate spott i kommunen.

 

Jeg anbefaler deg å kontakte lokale politikere og høre om dette tidligere har vært oppe til diskusjon. Dersom du legger frem saken på en ordentlig måte er det mulig at en eller flere politikere er villig til å fremme saken. Det kan også hjelpe at dere går flere sammen.

 

Du kan også forsøke å skaffe sponsorer som kan være med å finansiere proskjektet. Dette kan gjøre politikerne mer positive. Det finnes også mange støtteordninger der man kan søke om støtte til ulike prosjekter. Vi har desverre ingen oversikt over støtteordninger som finnes, men anbefaler deg å søke grundig på nettet.

 

Se også artikkelen under for tips.

 

Lykke til!

Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du ung og kreativ, men blakk?

Jente med en god idé (www.colourbox.com)

Har du og vennene dine planer om å arrangere en konsert? Eller kanskje har dere alltid har drømt om å bygge en ny rampe for skateboard? Det er mange ordninger dere kan søke om å få støtte fra.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby