Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg få gitt ut en fantasybok selv om jeg bare er 17 år?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en 17 år gammel gutt som har elsket å skrive egne bøker helt siden jeg var 7-8 år. Jeg har nå kommet på en ide jeg må si jeg synes er helt utrolig, og ideen har nærmest skrevet seg selv. Jeg har nå skrevet ca halve boken, og har sendt den til lærere, venner og foreldrene mine som alle sier at de er veldig imponerte. Det jeg lurer på er om et bokforlag vil gi ut en bok skrevet av noen så ung som meg? Har det veldig mye å si tror dere? Jeg lurer også på om noen sjangere har bedre sjanse for å overleve enn andre. Norge er jo et typisk "krim"-land, men er et ikke noe håp for en ny fantasy bok? Og er det umulig at den neste store fantasy boka kan være norsk? Savner også et sted hvor jeg kan dele boken min med enda flere og snakke med jevnaldrende forfattere. Håper på svar :) mvh Glad forfatter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Egentlig har vi ingen utgangspunkt for å kunne svare på dette. Men jeg vil tro alder absolutt har noe å si. Mange forlag vil kanskje være skeptiske når de ser hvor gammel du er. Men samtidig kan det være en fordel for deg også hvis du skriver oppsiktsvekkende godt. Da kan det være noen som tenker at "Han der, han er et talent vi må sikre oss!" Fantasysjangeren har jo også tidligere vist at alder ikke har noe stor betydning, f.eks. Eragon-serien som Christopher Paolini begynte på da han var 15 år.

 

Du kan kontakte Unge lovende forfatteres forening og høre litt med dem om dine muligheter og hvordan du kan gå fram for å få napp hos et forlag. Husk at du ikke må gi opp, for selv de mest anerkjente forfatterne har fått flere avslag før sitt gjennombrudd.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby