Hopp til hovedinnholdet

Har utrolig lyst til å ta en jobb som modell

Jente 14 år
 

Spørsmål

hallo! jeg er en jente på 14 år ifra bergen! Grunnen til at jeg skriver inn spørsmål til dere nå er at jeg har utrolig lyst til å ta en jobb som modell! jeg har vært modell før og har erfaring.. men det jeg lurte på var, hvor kan jeg finne noen som trenger en modell? altså, må jeg gå inn på en internett side, eller må jeg gå til noen? vet dere om ett byrå?? håper på svar =)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmål!

 

Om du ønsker å bli modell så bør du  henvende deg til et modellbyrå. Det er kjempeviktig at du snakker med foreldrene dine om dette og at en av dem blir med deg hvis du oppsøker et modellbyrå. Dette fordi ikke alle aktører i modellbransjen er like seriøse. Derfor er det lurt å gå litt forsiktig fram. Du kan søke etter "modellbyrå" på de store søkemotorene som google, eller på gule sider. Husk bare uansett at det er mange useriøse byråer der ute. Sett deg ned foran PCen sammen med en voksen, så kan dere se på mulige byråer sammen.

 

Her og Her kan du lese mer om det å jobbe som modell og hvilke muligheter man har innenfor bransjen


Modellyrket er spesielt, på den måten at det stilles krav til utseende og evnen til å arbeide foran et kamera, i stedet for formell utdanning. Det er derfor lurt at du tar en prat med de som jobber i modellbyrået, for å sammen finne ut om modellyrket er noe for deg. Ikke alle kan bli modeller, sånn er det dessverre bare. Noen lykkes og får mange oppdrag, mens andre dessverre ikke får muligheten til dette. Du, foreldrene dine og modellbyrået må sammen få til en god samtale om hva som er aktuelt i akkurat din situasjon.

 

Lykke til videre!Hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hobby
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hobby