Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten vil slå opp fordi han er redd for å være homofil

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en homofil gutt på 15 år og har en kjæreste(som også er homofil) som vil slå opp fordi han er flau over å vise seg med meg, en annen gutt. Jeg er vant til at folk ser stygt på meg og jeg elsker han veldig. Jeg tror han elsker meg og, men han vil ikke bli sett med meg på offentlige steder. Hva skal jeg gjøre for at at han ikke skal slå opp?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Det er godt å høre at du ikke bryr deg så mye om hva de andre måtte synes og mene. Du har like mye rett på å få være deg selv som alle andre, og du har de samme rettighetene på alle offentlige arenaer!

Likevel kan det for noen være en prossess å bli like trygg som deg. Vet ikke hvor lenge kjæresten din har vært åpen for seg selv som homofil? Hvis det er slik at denne erkjennelsen er ganske fersk, kan det være han trenger litt tid på å bli like komfortabel som deg. 

Det kan kjennes ganske kjipt ut å bryte sentrale normer i samfunnet. Heteronormen er desverre en norm som er ganske fremtredende på enkelte steder, noe som kan føre til at den som bryter denne normen kan oppleve negative tilbakemeldinger fra samfunnet rundt. 

Jeg vil derfor ha vært litt tolmodig med han en stund, dersom han trenger litt tid på å bli trygg som seg selv. Det kan jo være dere kan fortsette å være kjærester mens dette skjer.

Kanskje kan du også anbefale han å gå til en hjelper som kan gi han litt mere motstandskraft mot samfunnet rundt. Det kan jo være han kan ha nytte av å utforske de vanskelige følelsene som han kjenner på. En helsesøster eller psykolog kan utforske dette med han.

Vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen eller YouChat for flere innspill. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg og kjæresten din masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skeiv og diskriminert?

LLH-logo

Har du opplevd å bli diskriminert på grunn av din seksuelle orientering eller kjønnsidentitet?

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil