Hopp til hovedinnholdet

Fått tilbud om å selge seksuelle tjenester, bør han gjøre det?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hva jeg skal gjøre er 19-år og ganske nylig kommet ut av skapet, men har ikke utforsket mye. Jeg prøver å komme i kontakt med andre i min situasjon ved gaysir, grindr og liknende. Til stadig dukker det opp menn på 30+ som vil betale masse penger for å utføre seksuellehandlinger med meg. Tidligere har jeg bare blokkert brukeren og ikke tankt videre over det, men etter at jeg flyttet for meg selv og studentøkonomien virkelig har tatt fatt i meg har det blitt vanskeligere å ikke vurdere tilbud på opptil 8000kr for en enkel avsugning. 8000kr er mye når det jeg har igjen til mat etter leien er 2000kr. For en halvtimes jobb kan jeg altså fem dobble matbudsjettet mitt. Hvordan skal jeg få bukt med disse tilbudene? Er ikke det at det er så mange, men en 10 stykker iløpet av en måned ville gitt en ganske god månedslønn.... Hilsen -Kommende gigolo 19

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 19 år

Så fint du tar kontakt, du er ikke alene om å ha opplevd slike forespørsler om å selge seksuelle tjenester via nett.

Unge uerfarne gutter kan for noen sexkjøpere fremstå som særdeles ettertraktet, og de blir tilbudt mye penger for tjenester som i utgangspunktet kan virke harmløse. 

Jeg tenker likevel det er viktig at du tenker godt i gjennom de tilbudene som du har fått, i den forstand at ting ofte kan fremstå som mere lukurativt enn hva som egentlig er tilfelle.

Jeg vil anbefale deg å lese artikkelen på nettsiden til NRK Nordland. Her kan du  få et innblikk i de sidene som er problematiske ved det å skulle selge seksuelle tjenester.

Det er ikke vanskelig å forstå at du vurderer tilbudet som attraktivt dersom det er vanskelig å få endene til og møtes. Som blakk student kan det selvfølgelig virke som en lettvint løsning å tjene 8000 kr for en enkel avsugning.

Likevel er min erfaring at det ikke er så enkelt når det kommer til stykke. Kroppene våre blir jo påvirket av følelsene, og disse kan komme ut og kjøre dersom vi gjør ting som utfordrer intimgrensene våre.

Det er ikke uten grunn at mange som selger seksuelle tjenester blir avhengige av rusmidler for å døyve ambivalensen eller de ubehagelige følelsene knyttet til dette. Likevel er det slik at kroppen ofte husker, slik at handlinger som i utgangspunktet virket ukompliserte, på sikt kan lage trøbbel for psyken. 

Jeg vil derfor anbefale deg at du tar kontakt med noen som har erfaring med salg av seksuelle tjenester dersom du fremedeles er i tvil. Pro senteret kan være et sted hvor du kan få saklig informasjon knyttet til temaet, du kan være anonym.

Skjønner godt at du har lyst til å komme i kontakt med andre som er i din situasjon. Selv om de ulike dating nettsidene ønsker å fremstå som seriøse aktører på markedet, vil det alltid finnes muligheter for at noen misbruker tilbudet. Likevel er det mange der ute som faktisk søker det samme som deg! ikke bruk tid og energi på de som må betale penger for dette.

Håper noen av disse tankene kan hjelpe deg med å ta kloke valg for deg selv. Vil også anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

Hilsen Ingun

Helsesøster og sexologisk rådgiver
Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom,

13-30 år.
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv