Hopp til hovedinnholdet

Er han homo dersom han liker å se på gutter?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei jeg liker å se på gutter er jeg homo da? Jeg har sex tanker om folk i dusjen er jeg homo da? vil gjerne vite fortest mulig? 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 15 år

Det er ikke nødvendigvis slik at det vi tenner på gjennom bilder og fantasier ville ha funket i det virkelige liv. Man trenger derfor ikke å ha lyst til å gjøre det man fantaserer om i virkeligheten. Du er ikke automatisk homofil selv om du liker å se på gutter.

Seksuelle fantasier gir deilige bilder i hodet. Noen ganger kan det være spennende å utforske de tenningsmønstrene som vi har for å finne ut av hva de kan handle om. 

Utifra dette tenker jeg det blir viktig at du utforsker de andre følelsene du får ovenfor gutter. Da kan det bli lettere å finne ut av hva de kan bety for deg.

Kanskje er det slik at du etterhvert opplever å ha lyst til å ha sex med en mann. Kanskje kan det likevel bare være fantasien eller tanken på dette som gjør deg kåt.

Den seksuelle identiteten vår handler nemlig om mer enn hvem vi fantaserer om, den handler også om hvem vi forelsker oss i og får de romantiske følelsene for. Hvis du etterhvert opplever å få alle disse følelsene hovedsaklig for gutter, så kan det være betegnelsen homofil vil kunne passe for deg.

Uansett står du fritt til selv å definere deg i den "gruppen" som du tenker passer best for deg.

Hvis du ønsker flere innspill, vil jeg anbefale deg å ta kontakt med Ungdomstelefonen. Legger ved noen artikler du kan se på.

Ønsker deg masse lykke til!

 

Hilsen Ingun

Helsesøster

Spesialist i sexologisk rådgivning - NACS

Helsestasjon for Lesbisk, Homofil, Bifil og Trans ungdom
lhbt@bga.oslo.kommune.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv