Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bli sammen med læreren min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om jeg kan være sammen med en lærer? Vi har snakket sammen og vi liker hverandre. Men jeg vet ikke hva som er rett og galt? Har henne ikke i noe fag så hun er jo ikke læreren min.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (13)

Det er mange unge som opplever å bli forelsket i læreren sin, men et forhold mellom en elev og en lærer er ulovlig.

Det er ikke uvanlig å føle en stor glede ved å bli sett og forstått av en voksen. Derfor er det heller ikke så uvanlig å synes det er vanskelig å finne ut av følelsene man får når denne personen er hyggelig mot deg. Jeg skjønner at du kan bli forvirret og engstelig over slike tanker og følelser. Imidlertid kan du ta det helt med ro. Det er normalt og ganske vanlig å bli forelsket i læreren sin. Dette gjelder også om læreren er mye eldre enn deg. 

Det kan kanskje føles som om læreren gjengjelder de følelsene eleven selv har, men ofte kan eleven misforstå de signalene læreren sender. En lærer kan like en elev godt, og vise at han/hun bryr seg uten at dette handler om at læreren er forelsket.

Det er ulovlig for en lærer å bli sammen med en elev. For en del elever som forelsker seg i en lærer kan det oppleves sårt at de følelsene de har ikke gjengjeldes. I tillegg til at en lærer ikke kan ha et forhold til en elev kommer det faktum at det ofte er en stor aldersforskjell mellom lærer og elev.

Du er under den seksuelle lavalder, som betyr at læreren kan bli straffet med fengsel dersom han/hun blir sammen med et barn under 16 år.

Det går an å snakke med helsesøster om dette. Ofte så kan det hjelpe å snakke med noen. 

Jeg legger ved en artikkel om å være forelsket i læreren sin, som du kan lese.

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv