Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme over gutten jeg er forelsket i?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig forelsket i en gutt i klassen på skolen min. Han vet at jeg er homofil og vi har til og med snakket med hverandre om det. Nå snakker vi bare sammen litt her og der, noe som selvfølgelig er veldig hyggelig det. Men problemet er at jeg er så forelska at jeg får vondt i magen. Jeg har gått på LGBTklubb, men der er det slik at alle må skrike ut de er homo. Det blir litt for mye for meg noe som er trist for jeg hadde håpet å få møte en gutt der. Alle må flagre med regnbueflagg hele tiden og bare snakke om "gaysex" og sånn. Itillegg ble jeg kalt homo og gay der noe som jeg ble veldig støtet av. Det er organisasjonen FRI som står bak denne klubben. Jeg elsker gutten, han er så fin og snill. Men hvordan skal jeg klare å komme over han? Jeg sliter noe enormt med det. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Å være forelsket kan både være godt og gjøre vondt på samme tid. Det er en av de deiligste følelsene en kan ha hvis forelskelsen blir gjengjeldt. Hvis man vet at man ikke får den man elsker og er forelsket i kan det gjøe fyktelig vondt. 

Du lurer på hvordan du skal komme over gutten du liker så godt. Slik jeg forstår deg har du prøvd ved å bli kjent med andre som er homofile, uten å lykkes. 

Det tar som regel tid å komme over en person man er veldog forelsket i. Særlig hvis du møter person ofte, noe du gjør siden dere går i klasse med hverandre. 

Jo raskere du aksepterer at det ikke blir dere, jo raskere kommer du over han. Når du begynner å spinne på tanker om han, kan du prøve å forlate de tankene ved å tenke på noe annet. 

Prøv å unngå han så lenge du er forelsket i han. Dere går jo i klasse sammen, men prøv å ikke ha så mye kontakt. Når man er forelsket er det det siste man ønsker, men hvis du ønsker at du skal komme over han bør du holde litt avstand.

Tiden jobber med deg. Det vil si at du kommer til å komme over han etterhvert. Godta at det tar tid.

Gjør hyggelige ting som du liker å holde på med og vær med venner. 

Hvis du ikke leter etter en kjæreste på LGBT klubben er det da hyggelig å væe der? Kan du se på det som en arena der du kan få nye venner og ikke tenke på det som en kjærestearena? Hvis du imidlertid kjenner at dette ikke er dtedet for deg trenger du ikke å gå dit. Det er nok andre arenaer en kan finne kjæreste på også. 

Jeg ønsker deg lykke til. Du vil etterhvert komme over gutten du liker veldig godt. Du må bare godta at det tar tid.

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil