Hopp til hovedinnholdet

Jente 13, en gutt i klassen fortalte at han var bifil, fortalte det videre med et uhell.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei en gutt i klassen er bifil og han har sagt det til meg og jeg sa det videre for jeg glemte meg og nå er han sur på meg!?!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 13 :)

Så fint at du skriver inn til oss :)

Jeg forstår situasjonen din sånn at en i klassen din har fortalt deg at han var bifil og at du har sagt dette til noen uten å tenke deg om, og at han nå er sur på deg. Dette forstår jeg veldig godt er vanskelig for dere begge.

Det som kan være lurt og gjøre i en slik situasjon er å sette seg ned å prate sammen, der dere begge får fortalt hva dere tenker på og hvordan dere opplever situasjonen. Har dere prøvd å prate sammen? Noen ganger så kan det være lurt og forberede seg litt på forhånd, sånn at du vet at du får frem det du ønsker å si.

Det er også lurt og ha noen voksene å prate med i en slik situasjon, som du kan støtte deg litt på. Har du noen gang prøvd å prate med helsesøster på skolen? Hos helsesøster kan du prate om alt det du ønsker, hun har taushetsplikt så ingen ting går videre :)

Du kan også komme innom oss på Youchat, og prate med noen av oss :) Vi har åpent hver mandag og torsdag fra 17.30-20.30 :)  

Jeg heier på deg, og ønsker deg en fin juleferie! :D

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv