Hopp til hovedinnholdet

Forelsket men usikker på om gutten er homofil, redd for å bli såret.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Eg er ein gutt på 17 år, går i vg1. Eg e usikker på om ein i klassen min e homofil, han oppføre seg ganske feminint av og te, og når någen i klassen kødder med homofili så pleie han alltid å sei "tenk om jeg er homofil da?". Det eg ikkje vet e om han kødder eller ikkje, for han pleie å kødda masse på skolen. Ei jenta i klassen spurte han privat om han va homofil, men han bytta tema med ein gang. Begynner å få følelser for han men eg e redd for å falle for han så møye og bli såret pga han ikkje e homofil og bare har kødda om alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi er jo gjerne veldig emosjonelt sårbare når vi er forelsket i noen, så det er godt forståelig at du er redd for å bli såret.

At en person er litt feminin er desverre ikke en sikker indikator på legning. Om han flørter med deg eller andre gutter, er en bedre indikator. Desverre er det mange av oss som ikke tør å være åpne om legningen vår, og derfor ikke flørter åpenlyst. Så da blir det kinkig :)

Kanskje du kan forsøke å flørte litt med han og se hvordan han reagerer? Det er jo mulig at han er interessert i gutter. Om ikke, så virker det som om han er ikke-dømmende i forhold til legning utifra det du skriver i allefall. Man vinner ikke noe uten å prøve. Det er desverre nesten umulig å gå igjennom livet og forelskelser, uten å oppleve å bli såret på et tidspunkt. Det er ofte verdt å forsøke og se hva som skjer.

Kanskje du kan snakke med noen du stoler på om denne forelskelsen?

Ønsker deg alt godt! Lykke til.

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil