Hopp til hovedinnholdet

Jente (14) usikker på egen legning og redd

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig usikker på legningen min for tiden. Jeg har tenkt på dette i kanskje en mnd, jeg liker egentlig bare gutter sånn forelskelse vis, men er så usikker. Det er noe som gjør meg redd for at jeg er lebsisk eller bifil vet ikke hva det er, blitt så Redd at jeg har søkt på tegn av hvordan jeg er forelska så har jeg en venn som alle er veldig på så va det sånn at jeg vil ha oppmerksomhet fra hun men jeg vil jo ha oppmerksomhet av alle sant så det gir ikke mening? Jeg bare er usikker det er liksom noe der så gjør meg så usikker!! Irriterende ikke det at jeg tror jeg er forelsket i hun bare det at jeg føler det er noe som gjør meg redd for at jeg er lesbisk eller bifil fordi jeg vil ikke være det vil ha barn med motsatt kjønn og få barn.

Besvart 01.11.2018 20:30
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss, det er tøft gjort :)

Du skriver at det er noe som har fått deg til å lure på om du kan være lesbisk eller bifil, og at det skremmer deg litt.

Det kan være vanskelig å finne ut av egen legning, og det er opp til deg selv å føle deg frem til hvordan du ønsker å identifisere deg. Likevel kan det være til hjelp å ha noen å snakke om følelsene sine med; hva er det som får deg til å bli usikker på legningen din? Det kan være en nær venn, et familiemedlem eller en offentlig tjeneste (f. eks. helsesøster). Husk at helsesøster og ansatte i offentlig sektor har taushetsplikt.

Angående denne frykten du skriver om, så skal du vite at du ikke alene. Vi lever i et hetronormativt samfunn, det vil si et samfunn som har hetroseksuelle forhold (mann og kvinne) som en normal. Det å vike fra denne normalen kan virke skremmende for mange, men det kan også være veldig fint. Det å være annerledes er ikke nødvendigvis en dårlig ting, og det er mange skeive i Norge som lever et åpent og ellers helt normalt liv. Man ser også en økende toleranse for skeive, ikke bare i Norge, men også i resten av den vestlige verden.

Du kan også lese litt her: Ut av skapet og definisjoner av de forskjellige begrepene som finnes. Ellers er youchat åpent på mandager og torsdager (17.30 - 20.30) og du kan også ta kontakt med skeiv ungdom/ungdomstelefonen. Her vil du garantert treffe noen likesinnede du kan snakke med om det du tenker på.

Håper svaret var til hjelp for deg. :)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil og skeiv
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil og skeiv