Hopp til hovedinnholdet

Hvordan vet jeg om jeg er bifil,homo eller hetro ?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei. Jeg bare lurte på om at hvis det KANSKJE kiler litt i magen hvis man ser på en pen jente f.eks. betyr det at man er forelsket? Og kan det forandre seg som tida går? Fordi jeg vet jo at nå er det puberteten og man får forskjellige følelser, men hvis man anser seg som bifil når man er 14, kan man anse seg som hetrofil da etterhvert som tida går, og følelsene er forandret, eller er det sånn "en gang en bifil, alltid en bifil"? Når blir man ca.ferdig med puberteten og kan si sikkert hva man føler? Trenger man å stresse med å finne ut av legningen sin? Bør man være redd i hvordan man kler seg eller oppfører seg fordi man er redd for at andre skal finne ut av hva du er,og du selv ikke vet hvem du liker? Jeg er 14, men har jeg fortsatt lang tid igjen på å finne ut av hvem jeg liker, fordi akkurat nå ANER JEG IKKE. Noen ganger er det tegn hvor jeg blir slik: OKEY NÅ VET JEG AT JEG LIKER GUTTER, men samtidig så blir jeg usikker igjen osv osv føler at jeg liker gutter, men blir usikker

Besvart 07.12.2018 14:11
 

Svar
Hei

Det virker som om du tenker veldig bra rundt dette, for alt det du sier stemmer.

Det viktigste først , du er 14 år så du må ikke bestemme deg for hva du "er" nå. Når du er 14, har du fortsatt flere år av tenårene igjen , og i denne perioden skjer det mye. Noe av dette er at man ofte finner ut av seksualiteten sin og hva man liker og ikke liker. Selv om man finner ut av mye i tenårene, så er det mange voksne mennesker som langt ut i livet finner ut nye ting med seksualiteten sin , som de kanskje ikke bevisst har innrømmet at var der , eller som man har fortrengt . Altså man kan utvikle seg hele livet.

Det betyr også at det ikke er en bestemt alder der folk finner ut av hva de liker , men ofte blir man i løpet av tenårene mer sikker , fordi det kanskje går et slags mønster i hva man tenner på og forelsker seg i .

Mange heterofile har nok opplevde å være forelsket i en av samme kjønn og på samme måte har noen homofile og lesbiske opplevd å bli tiltrukket eller forelsket i noen av motsatt kjønn. Spesielt er det vanlig å variere litt i ungdomsårene.

Det er helt vanlig å være redd for å bli avslørt også. Medier og en litt klisjéaktig måte å fremstille skeive på har ofte ført til at man ofte tror at lesbiske og homofile har en viss klesstil , men dette trenger ikke å stemme i det hele tatt. Dersom du vil endre stil fordi du ikke vil bli avslørt så forstår jeg det , men viktigere er det kanskje å gå i klær du selv liker og være stolt av det.

I det hele tatt virker du som en modig jente som reflekterer bra rundt det du opplever, så prøv så best du kan å godta at du liker det du liker og er den du er.

Skulle det bli vanskelig så er det kanskje en ide å snakke med en helsesøster du vet om , eller en lærer du stoler på eller liker. det kan føles kleint først , men kanskje det kan være en god måte å få støtte på i en forvirrende tid .

 

Lykke til :)

 

 

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Er det lett å være ung og homofil?

Kanskje har du egne erfaringer, eller kanskje er du usikker på din egen legning?

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Homofil
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om homofil