Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg slutte å skamme meg for at jeg er lesbisk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er lesbisk/homofil og skammer meg over det. De eneste jeg har sagt det til er Mamma og kusinen min som er eldre en meg. Når jeg sa det til Mamma og kusinen(ikke på samme tid/dag)min så begynte jeg å gråte. Kusinen min sa at det er kult og at hun er stålt av meg siden jeg er så ung og begynte nesten å gråte selv. Mamma begynte å gråte fordi jeg gråt og sa at jeg kunne velge å si der til hvem som helst og ikke være sjenert. Kusinen min derimot sa at jeg ikke burde si det til de andre jentene i klassen fordi de ikke kommer til å forstå. Jeg har fortsatt ikke fortalt at jeg er det til noen andre personlig. Jeg er redd for at de kommer til å le eller tro at jeg er rar. Hver gang jeg har prøvd å si det til pappa kommer det ikke ut, men bare begynner å gråte. Hver gang jeg ser på noe som er i lik het med det(regnbue) så begynner jeg å bli trist og skammer meg.

SVAR

Besvart 07.12.2018 15:00:10
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

 

Les mer
attach_file

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

 

Les mer
attach_file

- Jeg er homofil, men tør ikke si det til noen

Jeg er homofil, men jeg er redd for å fortelle det til familie og venner. Hva skal jeg si, og hva hvis de ikke takler det?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle